MIJN HANDPAN AVONTUUR
In 2010 ben ik in aanmerking gekomen met een Caisa drum via een muziektherapeut en was meteen verliefd en betoverd. Via de percussie winkel Stiggelbout uit Groningen heb ik zelf mijn eerste Caisa drum aangeschaft. Dit was het begin van een bijzonder avontuur. Ik volgde mijn hart en intuïtie en waar het instrument mij maar bracht. De handpan werd en is nog steeds een onlosmakelijk deel van mijn leven. Het geeft op de dag van vandaag nog steeds ontzettend veel plezier, in goede en slechte tijden.
Via het Happinez festival ben ik in aanmerking gekomen met een organisatrice van het Volkenkunde museum in Leiden, wat nu Wereld Museum heet. Op verschillende evenementen heb ik handpan muziek gespeeld en ook workshops gegeven aan kinderen. Het mooiste was om muziek te mogen maken bij de Boeddha expositie. Bekijk de foto's uit mijn archief voor sfeerimpressies. De expositie was ook een periode aanwezig in het Tropenmuseum in Amsterdam. Op beide locaties was het eer om de bezoekers te mogen verwelkomen met de muziek van de handpan. Tussen 2015 en 2025 heb ik bij verschillende activiteiten en tentoonstellingen handpan muziek gemaakt. Meest recent in april 2025 bij een Hanuman Tentoonstelling.
In de laatste 13 jaar dat ik handpan speel heb ik meerdere handpannen gekocht met ieder zo zijn eigen toonladder en geluid. De merken of namen waar ik nu op speel zijn de Caisa drum, een Terrapan, Godanpan, Ayasa handpan en handpannen uit China. Hier kunt u naar wat handpan nummers van mij luisteren. Via dit Youtube kanaal komt u bij meerdere Handpan video's en andere muziek die ik heb gemaakt.
Tegenwoordig speel ik regelmatig handpan muziek voor gehandicapte kinderen. Deze zijn visueel, verstandelijk en lichamelijk beperkt. Dit doe ik in het Koninklijke Visio centrum in Haren en in Vries. De reacties van deze kinderen, hun glimlach en hun rust die ontstaan door de klanken van de handpan, zijn voor mij erg hartverwarmend.